Using two HammerPWR in the same case

Eurorack and so much more from Slovakia.

Moderators: Kent, Konstant Lab, mnchrme

Post Reply
onefoursix
Learning to Wiggle
Posts: 7
Joined: Sat Oct 16, 2021 2:47 pm

Using two HammerPWR in the same case

Post by onefoursix »

Hello! I'm going to add a second HammerPWR to my case (the first one is working great but I'm at > 70% of current usage on the -12V rail and want to give my system more headroom). Both PSU power bricks will be plugged into the same AC power strip and all bus boards will connect directly to the 4 outputs on the pair of PSUs (no daisy chaining). I was thinking to avoid ground loops I should connect both HammerPWR's output grounds together and use that point for star grounding . Any reason not to
do that? Thank you in advance for any feedback or guidance!
User avatar
mnchrme
Wiggling with Experience
Posts: 398
Joined: Tue Apr 03, 2018 2:32 am
Location: Countryside, Czechia
Contact:

Re: Using two HammerPWR in the same case

Post by mnchrme »

onefoursix wrote: Sun Jan 09, 2022 8:39 pm Hello! I'm going to add a second HammerPWR to my case (the first one is working great but I'm at > 70% of current usage on the -12V rail and want to give my system more headroom). Both PSU power bricks will be plugged into the same AC power strip and all bus boards will connect directly to the 4 outputs on the pair of PSUs (no daisy chaining). I was thinking to avoid ground loops I should connect both HammerPWR's output grounds together and use that point for star grounding . Any reason not to
do that? Thank you in advance for any feedback or guidance!
Hey man. You have a good idea and it will work. Once we get back to the lab I’ll send you photo of the wiring. :-)
onefoursix
Learning to Wiggle
Posts: 7
Joined: Sat Oct 16, 2021 2:47 pm

Re: Using two HammerPWR in the same case

Post by onefoursix »

Thank you for confirming that! I just wired up the second PSU, tied the output grounds together, and everything works great!
User avatar
mnchrme
Wiggling with Experience
Posts: 398
Joined: Tue Apr 03, 2018 2:32 am
Location: Countryside, Czechia
Contact:

Re: Using two HammerPWR in the same case

Post by mnchrme »

onefoursix wrote: Mon Jan 17, 2022 2:46 am Thank you for confirming that! I just wired up the second PSU, tied the output grounds together, and everything works great!
Glad to hear that. I’ll post a photo once we get to it. Busy weeks. :-).

How is noise in your system now? Got any interferences going on in the euro chain?
onefoursix
Learning to Wiggle
Posts: 7
Joined: Sat Oct 16, 2021 2:47 pm

Re: Using two HammerPWR in the same case

Post by onefoursix »

No noise at all, even when patching across modules on different PSUs. Now I really have power to spare! :-)
Post Reply

Return to “Konstant Lab”